Pályázat

Pályázat neve: „Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva”
Száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00510
Projekt címe: Zalaegerszeg – megtalálod a fesztiválod
Projekt összköltsége: 25.200.000 Ft

A projekt célja a zalaegerszegi programkínálat színesítése, a fesztiválokon résztvevőknek olyan közösségi élményt nyújtani, melyet máshol nem tapasztalhatnak meg.

A projekt keretében két alkalommal, 2019-ben és 2021-ben szerveztünk Restart Helio fesztivált, a szellemi-lelki újraindulás érdekében, megtapasztalva a közösségi élmény feltöltő energiáját. A fesztiválok alkalmat teremtettek a hasonló érdeklődésű emberek egymáshoz való kapcsolódására, ezáltal a közösség, a helyi identitás erősítésére. A projekt második eleme egy szintén hiánypótló, egyedi Art’z Művészeti fesztivál megszervezése 2019-ben és 2021-ben. A gasztonómia művészetének megjelenítése mellett összművészeti fesztivált szerveztünk, ahol a zene, az irodalom és a képzőművészet képviselői is teret kaptak. A művészeti fesztivál erőssége közösség építő ereje, hiszen alulról szerveződött a művészeti ágak helyi képviselőinek bevonásával, aktív részvételével.

 

Art’z Fesztivál 

 

Restart Helio Fesztivál